Luwih larang Luwih Apik?

Sawetara wong ngerti cara nyopir, nanging bisa uga durung ngerti kendaraan kasebut. Nalika mobil dikirim menyang garasi, dheweke biasane nindakake apa sing diprentahake, lan bisa uga ora ngerti babagan dhuwit sing digunakake. Dadi, yen mobil sampeyan butuh busi anyar, apa sampeyan ngerti busi apa sing dikarepake?

Apa sing diarani busi?

图片 2

Spark plugs yaiku bagean otomatis sistem ignition engine. Spark digawe kanthi ngeculake ing antarane elektroda, sing tanggung jawab kanggo ngobong campuran gas ing silinder, sing tanggung jawab kanggo miwiti mobil.

Dadi, yen sampeyan angel kanggo miwiti mobil sampeyan ing kahanan sing adhem, yen sampeyan ngalami rem, nyuda, utawa nyepetake percepatan mesin, sampeyan bakal nemoni masalah busi.

Sing duwe kudu mriksa busi ing saben dinane. Umur busi umume umume 60.000 km utawa 100.000 km, lan sing duwe bisa mriksa saben 10.000 utawa 20.000 km.

Kepiye cara mriksa busi?

图片 1

Steker ing sisih ndhuwur silinder mesin. Sawise dicopot, sampeyan kudu mriksa kondisine kanthi tliti. Biasane, kita mriksa reregetan karbon, retakan penyu, bekas lara abnormal lan elektroda. Kajaba iku, pamilik uga bisa mriksa kahanan busi miturut negara sing nyopir, umpamane, kendharaan kasebut gagal diwiwiti ing siji wektu utawa ana rasa goyang lan ngaso sing ora dingerteni sajrone nyopir.

Yen busi wis dadi ireng lan ngemot karbon, gampang diatasi. Sing duwe bisa ngresiki dhewe. Yen karbon ora pati akeh, sampeyan bisa nyelehake busi ing cuka nganti 1-2 jam banjur reresik nganti anyar. Yen ana akeh karbon, sampeyan uga bisa nggunakake pembersih khusus sing menehi efek reresik sing luwih apik. Nanging yen sampeyan nemokake busi wis retak utawa wedi, panggantos langsung minangka pilihan sing paling apik.

Luwih larang regane luwih apik?

Ana macem-macem jinis busi, kayata busi nikel lan tembaga kanthi umur udakara 20.000 kilometer, colokan iridium kanthi umur 40.000 nganti 60.000 kilometer lan colokan platinum kanthi umur 60.000 nganti 80.000 kilometer. Mesthi wae, yen umure luwih dawa, saya larang.

Sawetara wong bisa uga ngentekake akeh dhuwit ing sekumpulan busi iridium sawise krungu babagan busi iridium bisa nambah kinerja daya mobil. Sawise diganti lan digunakake, dheweke bakal nemokake manawa ora ana perbaikan akselerasi. Nyatane, kanggo nambah kinerja listrik mobil, mobil iki ora larang regane luwih larang. Busi narik sing apik nyedhiyakake pitulung kanggo kinerja listrik mobil, nanging pitulung iki uga gumantung karo mesin kasebut. Yen kinerja mesin ora tekan level tartamtu, plug busi sing luwih maju ora bakal entuk pitulung banget kanggo kinerja daya.


Wektu kiriman: Jul-16-2020